Loading

Thursday, April 3, 2014

Microsoft opreşte suportul pentru XP pe 8 aprilie. Ce se va întâmpla cu o treime dintre computerele românilor

Suportul pentru Windows XP va fi retras pe data de 8 aprilie 2014, ceea ce înseamnă că Microsoft nu va mai oferi pachete de securitate, nu va mai acoperi gărurile de securitate şi nu va mai oferi patch-uri. Rata celor care utilizează XP în România este destul de mare.


“PC-urile care rulează Windows XP nu vpr mai fi protejate împotriva atacurilor de viruşi şi malware şi vor fi lăsate descoperite pentru hackerii. Data de expirare a suportului pentru Windows XP este una publică şi sunt mulţi hackeri care aşteaptă această data pentru a extinde atacurile, iar acest lucru este foarte important pentru firme care au date confidenţiale”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ionuţ Gaotă, Windows Business Group Lead Microsoft România

Odată cu eliminarea suportului, orice virus poate pătrunde mult mai uşor în sistemul de operare, poate fura date. O altă schimbare pe care o va aduce retragerea suportului pentru Windows XP este oprirea producţiei de drivere pentru orice fel de accesorii pentru PC.

Nici producătortii de antiviruşi nu vor mai avea acces la patch-urile de securitate ale sistemului de operare şi nu vor mai putea proteja complet computerele.

În ceea ce privește consecințele acestui eveniment asupra mediului de business, companiile se expun unor vulnerabilități, printre care cei de la Microsoft enumeră:


Citeste mai departe: economica.net

0 comments:

Post a Comment

OFFERS PHONE, CHEAP PHONES, PHONE PRICES, phone codes, mobile accessories, software

secret phones

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Host