Loading

Sunday, August 18, 2013

PROIECT. Sisteme pentru bruierea semnalului telefoanelor mobile în penitenciare

În penitenciare ar putea fi introdus un sistem care să bruieze semnalul telefoanelor mobile. Asta prevede un proiect de lege iniţiat de Administraţia Penitenciarelor, după ce statisticile au demonstrat că un deţinut din şase a folosit în acest an un telefon mobil, deşi aparatele sunt interzise în închisori.

Telefoanele mobile au apărut în penitenciare încă din 1998 şi nu a trecut mult timp până când să devină nelipsite din celule.

Cum ajung telefoanele mobile în penitenciar

Prima metodă prin care telefoanele mobile au ajuns în celule deţinuţilor presupunea introducerea aparatului în alimente, care nu erau descoperite la filtru.

O a doua metodă însemna pur şi simplu aruncarea telefonului peste gard, exact în locul în care deţinuţii desfăşurau anumite activităţi.

A treia metodă presupune, în mod automat, complicitatea gardienilor, a avocaţilor sau a persoanelor care intră în penitenciar pentru diferite activităţi culturale sau educative.

Statistici: Unul din şase deţinuţi are mobil

În primele şase luni din 2013, în închisori au fost găsite 5.600 de telefoane. Având în vedere că în acest moment sunt închise peste 33.000 de persoane, la un calcul simplu rezultă că unul din şase deţinuţi a avut un telefon mobil anul acesta


Citeste mai mult pe: digi24.ro

0 comments:

Post a Comment

OFFERS PHONE, CHEAP PHONES, PHONE PRICES, phone codes, mobile accessories, software

secret phones

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Host