Loading

Friday, January 4, 2013

Google vs Samsung: coreenii vor lansa mai multe telefoane Tizen in 2013

Samsung incepe sa se distanteze de Android si planuieste lansarea mai multor telefoane Tizen in acest an, in tentativa de a-si controla destinul fara a fi dependenta de alte companii pentru software-ul folosit.

Dupa ce in Yomiuri Shimbun a aparut un articol potrivit caruia operatorul nipon NTT DoCoMo va oferi in acest an smartphone-uri bazate pe Tizen, un reprezentant al Samsung a confirmat informatia pentru Bloomberg. “Planuim lansarea de noi dispozitive competitive in acest an si vom continua sa extindem oferta in functie de conditiile de piata”, se arata intr-un raspuns trimis prin email. Este de asteptat ca acestea sa fie disponibile mai intai de toate in Extremul Orient, in Coreea de Sud si Japonia, iar apoi sa fie aduse si pe pietele din estul Europei, asa cum s-a intamplat si cu telefoanele Bada, urmand ca in functie de vanzari sa fie promovate si in vestul Europei si in SUA. Primul telefon Samsung cu Tizen va fi prezentat in februarie la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona, conform SamMobile.

Bazat pe Linux, dar mostenind MeeGo si Bada

Tizen a luat fiinta din fostul MeeGo, a carui dezvoltare a fost incetata de catre Nokia, insa preluata de catre Intel. Mai mult, Samsung a anuntat ca va introduce in proiect si propriul sau sistem de operare Bada, alaturi de care mai sunt adaugate si alte initiative Linux, precum LiMo. Proiectul este supervizat de Linux Foundation, ceea ce constituie inca un sprijin important, deoarece comunitatea open source nu este multumita de restrictiile pe care le impune Google in Android. Alaturi de cei doi giganti se mai afla in barca producatorii Panasonic si NEC si operatorii NTT DoCoMo, SK Telecom, Orange, Vodafone si Telefonica.


Citeste mai mult pe:renne.ro

0 comments:

Post a Comment

OFFERS PHONE, CHEAP PHONES, PHONE PRICES, phone codes, mobile accessories, software

secret phones

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Host